En saa otetta mistään. Elämäni reunat ovat rapistuneet, ne ovat liukkaammat kuin muistinkaan. On vaikeaa nousta jaloilleen, jos tietää, että suurten voimien juuret vetävät pian takaisin vatsalleen. Olen surullinen huomatessani ettei täällä ole paljoa mitään. Vältän kirjoittamasta kovin lopulliseen sävyyn, sillä ihmiset tapaavat sanoa, että toivoa on. Kyllästyttää turvautua kaukaisiin lohdutuksiin.. Noihin sanoihin, jotka eivät kuitenkaan tarkoita mitään. Tunnen itseni voimattomaksi, riittämättömäksi.. Tänäänkin tulin huomaamaan, etten ole aivan väärässä.
 
Kaikilla on täällä jokin tarkoitus. Mitä se muka sinulle tarkoittaa? Kukaan ei ole täällä turhaan.. Kaikille on joku.. Jokainen on tärkeä.. Elämällä on jokin tarkoitus. No, tahtoisimpa tietää, milloin tämä harhailu päättyy ja koska saan kokea jotain kestävää. Kun menneisyyden lahonneet sillat romahtavat, ne vievät valoni auringolta. Tulevaisuudella ei ole mitään annettavaa, jossei jaksa jatkaa.
 
Odottavan aika on pitkä. Se on kerrassaan loputon. Näin kuumalla ja kauniilla säällä toivon joskus salaa, että mustat pilvet verhoaisivat onnellisten ihmisten taivaan ja että ne vuodattaisivat kirpeitä pisaroitaan heidän kasvoilleen, tuhoaisi sen, minkä antoikin. Luulen, että huomenna tahdon poistaa koko tämän tekstin. Jokin tuolla syvällä sanoo, ettei tämä ole soveliasta. En tiedä mikä/kuka se voima on.. mutta luulen silti tietäväni. Toivon tietäväni. Se on kannatellut rähjäistä ruumistani näiden sumuisten mantujen yllä, kuivattanut kostuneet silmäni ja lyönyt voimaa rintaani. Aamulla ajatus, tahdon ehkä sittenkin vielä yrittää.
 
Olen ajatellut eräitä suomen tilastoja. Mikä saa ihmiset juuri täällä luopumaan kaikesta ja ummistamaan silmänsä iäksi? En keksi vastausta.. en kai tahdokaan, mutta ajatus kytee päässäni. Ehkä toisaalta haluan selvittää miksi ajattelen moista, ja miksi olen täällä vielä. Olemme synkkää kansaa, vihaamme iloisia luontoja ja sorramme heikkoja. Perheriidan päätteeksi saatamme tappaa. Olemme äärettömän huonoja ihmisinä. Itsekkäitä. Vihaisia. Epäluotettavia. Katkeria. Ahneita.
 
Minua väsyttää.